Jovana Stanojević

Budite uporne i ne odustajte od svojih snova

Jovana je inženjerka elektrotehnike i računarstva. Osnovne studije završila je na Elektronskom fakultetu u Nišu na kojem upravo završava i master. Poslednjih šest godina zaposlena je u kompaniji „Johnson Electric“ u Nišu na poziciji senior procesne inženjerke.

Kako kaže, ova pozicija omogućila joj je da radi u automobilskoj industriji. Ponosna je na činjenicu da je prošla ceo proces, od proizvodnje i montiranja štampanih ploča sa elektrostatičkom zaštitom, a sada radi na razvoju i testiranju tih ploča, kreiranju mašina i alata potrebnih za njihov rad. Kroz celu karijeru bila je posvećena učenju i dodatnom usavršavanju u Evropi i Aziji, a svako od tih iskustava donosilo joj je bogato stručno ali i lično iskustvo koje joj je pomoglo da gradi svoj životni put.

„Ne zaboravite da nije bitno koliko puta padnete, već koliko puta ustanete nakon toga. Svaki neuspeh je samo lekcija koja nas priprema za veće uspehe koji su pred nama. Naučite iz svojih grešaka, budite uporne i nikada ne odustajte od svojih snova. Verujte u sebe, budite hrabre i idite napred sa sigurnošću da možete promeniti svet svojim talentima i radom. Ne dozvolite da vas ikada obeshrabre niti da vam neko kaže da ne možete. Jer, verujte mi, možete i više od toga“, poručuje Jovana mladim devojkama.

Jovana Stanojevic 3.jpg