Aleksandra Petrović

Jačajmo zelene mreže!

Aleksandra radi u Hidroelektrani Zvornik (Elektroprivreda Srbije), na poziciji vodeće mašinske inženjerke u službi mašinskog održavanja. Diplomirala je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, na smeru hidroenergetike.

Aleksandra je radno iskustvo prethodno sticala kao nastavnik u osnovnim i srednjim školama, pančevačkoj rafineriji i drugim firmama, a na rad sa decom gleda kao na veliko profesionalno i životno iskustvo. Kao najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri smatra praćenje projekta revitalizacije Hidroelektrane Zvornik. To joj je, kako kaže, pomoglo da teoriju poveže sa praksom i da sebe dosledno gradi u profesionalnom smislu – bez preskakanja koraka. Posebnu motivaciju nalazi u svojim dvema ćerkama kojima se na ličnom primeru trudi da pokaže da je sve moguće kad nešto iskreno želiš i vredno radiš.

„Izazovi i prepreke sa kojima se mi žene srećemo na karijernom putu samo su me jačali kako u profesionalnom smislu tako i u ličnom razvoju. Ponosna sam na svaki korak u svojoj karijeri. Naročito sam ponosna jer moj izbor je proizvodnja zelene energije koju sam još kao devojčica smatrala najvažnijim izvorom u budućnosti. Podržala bih svaku mladu koleginicu, potrebne su nam da jačamo naše zelene mreže“, kaže Aleksandra povodom novih generacija žena u inženjerstvu. 

Aleksandra Petrovic 3.jpg