Zorana Vukičević

Radoznalost kao vodilja

Zorana je softver inženjerka i development lead u kompaniji „Vega IT“, a osnovne i master studije u oblasti računarstva i automatike završila je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Masterirala je sa prosečnom ocenom 10 na temu razvoja mobilnih aplikacija. Mama je jedne devojčice.

Kako kaže, njen posao podrazumeva svakodnevno rešavanje tehničkih izazova u oblasti razvoja softverskih rešenja, susretanje sa različitim logičkim problemima kao i komunikaciju sa ljudima različitih profesija kako bi se za potrebe korisnika isporučivala kvalitetna rešenja. Vodi tim ljudi za čiji je karijerni razvoj zadužena, drži tehničke intervjue, a ujedno je i tech mentor te rado deli znanje sa manje iskusnim kolegama, bilo da je reč o pitanjima koja se tiču tehnologija ili zaduženja u kompaniji.

„Smatram da se vrednim radom, trudom i posvećenošću, može postići sve što poželimo, a svoje dosadašnje uspehe pripisujem upravo tome. Odgovorno pristupam obavezama i radujem se novim izazovima. Trudim se da održim radoznalost i to me motiviše da idem u korak sa rapidnim razvojem naše grane industrije. Naš posao podrazumeva konstantno učenje i rad na sebi, a znanje je glavni alat kojim raspolažemo. To je nešto čime se vodim, a što može da bude inspiracija mladim devojkama. Kroz istoriju je bilo mnogo žena koje su se bavile inženjerstvom, čak i onda kada to nije bilo dozvoljeno, te polna ili bilo kakva druga podela u društvu ne određuje i ne limitira naše kapacitete“, ističe Zorana.

Zorana_Vukicevic_3.png