Više od 100 objava u medijima o inicijativi „Inženjerka godine“

05 Jul 2023

O inicijativi „Inženjerka godine“ koja je prvi put realizovana u Srbiji i njenoj težnji da se javnosti predstave inženjerke koje bi svojom ličnošću i radom mogle da budu primer i inspiracija mladim ženama, do sada je objavljeno više od 100 vesti, izveštaja i intervjua u medijima u zemlji i regionu.

Imajući u vidu važnost medijske podrške u promociji nauke, inženjerstva i ciljeva ove inicijative, ovom prilikom zahvaljujemo svim medijima koji su svoje vreme i prostor posvetili ovako važnoj temi. Budući da su „most“ ka javnosti i jedan od glavnih kanala da se tema obrazovanja, žena u inženjerstvu i važnost ove struke predstavi i podigne na viši nivo u Srbiji, uloga medija na ovom putu je od velikog značaja za celo društvo.

Od uvodne konferencije za novinare preko odabira 10 finalistkinja izbora za „Inženjerku godine“ do proglašenja Ane Petrović za dobitnicu ovog priznanja, nacionalni, regionalni i lokalni mediji kao i brojni stručni veb-portali podržali su inicijativu i redovno izveštavali o našim aktivnostima.

Osim zahvalnosti, ovom prilikom ih pozivamo da nastave da medijski prate temu obrazovanja, nauke i inženjerstva kao i potrebu za većim učešćem žena u ovim oblastima. Uloga inženjera u svetu koji se ubrzano menja je od izuzetne važnosti, te osim stručne zaslužuje punu podršku cele javnosti. Redovno medijsko izveštavanje o pomenutim temama je i način da se mladi, posebne učenice srednjih škola, obaveste o ovoj struci, ohrabre i motivišu za studije i kasniju karijeru u inženjerstvu, ono čemu teži inicijativa „Inženjerka godine“.

Neki od dosadašnjih medijskih izveštaja o inicijativi „Inženjerka godine“ dostupni su na našem Linkedin nalogu, te vas pozivamo da naše aktivnosti pratite i na ovoj platformi.