Katarina Tadić

Mladi inženjeri su nosioci budućih promena

Katarina je saobraćajna inženjerka-specijalista, zaposlena u firmi „Yunex Traffic d.o.o Beograd“. Osnovne i master studije završila je na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Svojim ličnim uspehom smatra to što je došla iz male sredine, studirala u glavnom gradu i još tokom master studija imala priliku da radi na jednom od najvećih regionalnih projekata.

Njen fokus je na pametnim sistemima saobraćaja, a veoma je ponosna na činjenicu da je radila na više projekata koji su imali za cilj da digitalizuju saobraćajnu signalizaciju, smanje potrošnju energije i skrate vreme putovanja u Beogradu. Otud semafori kao Katarinina pasija, a sa osmehom kaže da ozbiljna nauka stoji iza onoga što mi vidimo samo kao „crveno, žuto i zeleno“.

Katarina radi u gotovo jedinstvenom timu na ovim prostorima, jer ga čine četiri saobraćajne inženjerke, a firmu u Srbiji takođe vode žene. „Mi kao zajednica treba da radimo na promociji inženjerstva, različitosti i dinamičnosti koji ovaj posao donosi, kako bi se žene više odlučivale za ovu profesiju“, poručuje Katarina i dodaje da su mladi inženjeri nosioci svih budućih promena koje nam tehnologije donose.

Katarina Tadic_1.jpg