Ana Petrović

Preduslov za uspeh je da volimo ono što radimo

Ana je svoj poslovni razvoj počela pre devet godina u „Global Substation Solutions d.o.o. Beograd“ na poziciji inženjerke pripravnice, a od januara ove godine je generalna direktorka u istoj firmi. Doktorirala je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, na odseku za energetiku, smer elektroenergetski sistemi.

Njena profesionalna ljubav je „visokog napona“ i ogleda se u bavljenju trafostanicama, relejima i vetroparkovima. Za inženjerstvo se odlučila krajem srednje škole, pošto je bila okrenuta prirodnim naukama. Kako su crtanje i slikanje njen hobi, energetiku je doživljavala kao spoj znanja i kreativnosti. Za svoj profesionalni uspeh kaže da nije samo njen, već čitavog tima sa kojim radi. Ponosna je i na činjenicu da je paralelno sa radom u privredi uspela da se posveti i naučno-istraživačkom radu na fakultetu.    

Ana smatra da je za njen poslovni razvoj važno upravo to što je postepeno napredovala u karijeri. Kako ističe, uloga žena u inženjerstvu je izrazito značajna, a potrebno nam je više žena na ključnim pozicijama ne samo u ovoj struci, već u čitavom društvu. Mladim devojkama koje se sada odlučuju za buduću profesiju poručuje da se vode ličnim osećajem, a ne mišljenjima sredine koji su to muški odnosno ženski poslovi ili koja su najprofitabilnija zanimanja u ovom trenutku, „jer preduslov da budemo uspešni u poslu kojim se bavimo jeste da volimo ono što radimo“.

Ana Petrovic_1.jpg