Katarina Miladinović Zdravković

Budite uporne i oslobodite se strahova

Katarina je zaposlena u ICCE d.o.o, kompaniji koja se bavi inženjeringom u oblasti elektroopreme i automatizacije procesa, na poziciji starije inženjerke projektovanja. Osnovne i master studije završila je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Svoje radno iskustvo gradila je u istoj firmi, radeći na velikim industrijskim i infrastrukturnim projektima u zemlji i inostranstvu, a posebno je ponosna na projekat rekonstrukcije brodske prevodnice na našoj najvećoj hidroelektrani „Đerdapu 1“. Kako kaže, u inženjerskom poslu je veoma bitna podrška radne sredine i mentorski rad koji ona sada, povučena sopstvenim iskustvom, prenosi na nove koleginice.

„Za inženjerstvo je značajno da bude što više žena, jer ih nema dovoljno u ovoj struci. One su organizovane i imaju kreativna rešenja“, ističe Katarina i dodaje da je inženjerstvo ženski koliko i muški posao. Ova struka pruža velike šanse za lično napredovanje i nudi mogućnost izbora, a njena poruka devojkama je da veruju u svoje znanje i sposobnosti, da budu uporne i oslobođene strahova.

Katarina Miladinovic Zdravkovic_1.jpg