Danka Živković

Inženjerstvo je za sve one koji žele da stvaraju novo i drugačije

Danka je danas preduzetnica, jedna od svega nekoliko žena u Srbiji koje imaju firmu u oblasti drvne industrije. Osnovne i master studije završila je na Šumarskom fakultetu u Beogradu, a prethodno je radila kao dizajner nameštaja i enterijera u više preduzeća.

Pre tri godine, Danka je iz „poznatog i sigurnog“ ušla u nepoznato: osnovala je firmu „Two N Kids Furniture & Decor“ i zajedno sa suprugom danas se bavi dizajniranjem i proizvodnjom ručno rađenog i ekološkog nameštaja za decu.

Prema njenim rečima, sjajna stvar u inženjerstvu je što u ovoj oblasti konstantno možete da unapređujete to čime se bavite, da svemu što stvarate pristupate kao da rešavate problem za sveopšte dobro, a ne samo za jednu manju zajednicu. „Svako ko oseća potrebu da stvara nešto novo i drugačije, može da pronađe svoj put u inženjerstvu“, ističe Danka i poručuje mladim devojkama da se ne ustručavaju i ne sumnjaju u sebe. Kako kaže, za odluku o inženjerskoj karijeri važni su pravilan impuls okruženja, dobra lična informisanost i saznanje koje opcije imamo na raspolaganju.

Danka Zivkovic_1.jpg