Dubravka Jovančić

Odluka čime ćemo se baviti je naša

Dubravka je šefica službe automatike u JKP „Beogradske elektrane“, preduzeću u kojem je po završetku studija bila praktikant. Ona je master inženjerka elektrotehnike i računarstva, a Elektrotehnički fakultet u Beogradu bio je njena baza tokom studija.

Dubravkin posao je stresan, jer ukoliko nešto u sistemu daljinskog grejanja zataji, problem mogu da osete hiljade građana u Beogradu. Iz tog razloga, ona svoj „ventil“ pronalazi u pub kvizovima, putovanjima i kreativnom pisanju.

Prema njenim rečima, u vreme kad je trebalo da odluči čime će se u karijeri baviti, dve stvari su bile presudne da postane elektroinženjerka: obišla je fakultete koji su je interesovali kako bi na licu mesta proverila da li se u tom okruženju oseća dobro. Drugo, bilo joj je važno da odabere oblast koja će joj omogućiti da uči tempom koji njoj odgovara. Njena poruka devojkama je da jednako kao što neki fakulteti i poslodavci biraju nas tako i mi biramo ono čime ćemo se baviti. Kako ističe, mlade žene treba hrabro da nastupe, a starije koleginice navijaju za njih.

Dubravka Jovancic_1.jpg